Akademimiz PMYO Müdürlüklerinin Gölbaşı Yerleşkesi, Polis Müzesi ve Özel Harekat Müzesi Gezisi
  22 Ağustos 2021

Akademimize bağlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerinde eğitim gören öğrencilerin polislik mesleği tarihi hakkında bilgi edinmesi, 15 Temmuzda en ağır saldırılardan birine maruz kalan Özel Harekat Başkanlığında yaşananların ve 15 Temmuzun ne olduğunun anlatılması ile Akademimiz kampüsünün tanıtılarak öğrencilerin moral ve motivasyonlarının arttırılmasına yönelik olarak İzmir Rüştü Ünsal PMYO, Adile Sadullah Mermerci PMYO, Kırıkkale PMYO, Samsun 19 Mayıs PMYO’dan öğrencilerimizin katılımı ile gezi düzenlenmiştir.

21 Ağustos 2021 Cumartesi günü İzmir Rüştü Ünsal PMYO ile Adile Sadullah Mermerci PMYO, 22 Ağustos 2021 Pazar günü Kırıkkale PMYO ile Samsun 19 Mayıs PMYO'dan toplam 1735 öğrencimizin katılımları ile gerçekleştirilen söz konusu gezi kapsamında; Öğrencilerimiz ilk olarak Akademimiz Gölbaşı Yerleşkesini ardından Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nda yer alan Polis Müzesi’ni ziyaret etmiş akabinde Özel Harekat Başkanlığı’nda bulunan Özel Harekat Müzesi’ni ziyaret etmiştir. Ardından Akademimiz Gölbaşı Yerleşkesi Tören Alanında Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr.  Yılmaz ÇOLAK okullarımızda eğitim görmekte olan Polis Memuru adaylarına “Meslek İlkeleri”, “Türkiye’nin Güvenlik Politikaları” ve “Polis Teşkilatı” konuları üzerine hitap etmişlerdir.