Türkiye Polis Akademisi ve Çin Ulusal Polis Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması İmza Töreni
  31 Temmuz 2018

Ülkemiz ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında yürütülen güvenlik ve eğitim işbirliği faaliyetleri çerçevesinde, 05 Temmuz 2018 tarihinde Çin Ulusal Polis Üniversitesi yetkilileri tarafından Ülkemize gerçekleştirilen resmi ziyaret esnasında, Polis Akademisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK ile Çin Ulusal Polis Üniversitesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sayın CAO Shiquan tarafından “Türkiye Polis Akademisi ve Çin Ulusal Polis Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması” imzalanmıştır.

Türkiye Polis Akademisi ve Çin Ulusal Polis Üniversitesi arasındaki İşbirliği Anlaşması kapsamında; yüksek lisans programı ve eğitim programları kapsamında karşılıklı öğrenci, personel ve akademisyen değişiminin gerçekleştirilmesi, her yıl belirli uzmanlık alanlarında karşılıklı olarak sempozyum düzenlenmesi, tarafların ev sahipliğinde yapılan uluslararası forum ve konferanslara bilim insanlarını ve uzmanların davet edilmesi, tarafların müştereken ortak ilgi alanlarında araştırmalar gerçekleştirmesi, öğretim ve araştırma çalışmaları konusunda uygulama ve tecrübe alışverişinde bulunulması hususlarında karşılıklı mutabakata varılmıştır.