Uluslararası Polis Akademileri Birliği’nin (INTERPA) 9. Genel Kurul ve 18. Yürütme Kurulu Toplantısı & 9. Yıllık Konferansı
  13 Aralık 2020

Başkanlığını Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK’ın ve Daimi Sekretarya görevinin ise Başkanlığımız tarafından yürütüldüğü Uluslararası Polis Akademileri Birliği (INTERPA) faaliyetleri kapsamında; 11-13 Aralık 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle 18. Yürütme Kurulu Toplantısı, Genel Kurul Toplantısı ve 9. Yıllık INTERPA Konferansı 32 ülke, 38 kurum ve 2 kuruluştan olmak üzere toplamda 118 temsilcinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.
18. Yürütme Kurulu Toplantısı ve 9. Genel Kurul Toplantısı 11 Aralık 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilmiş olup, Macaristan Kamu Güvenliği Üniversitesi, Filipin Ulusal Polis Akademisi ve Hindistan Rashtriya Raksha Üniversitesi’nin yeni üye olarak katılımlarıyla birliğin üye sayısı 59 ülkeden 76 kuruma yükselmiştir. Ayrıca, toplantıda INTERPA’nın gelecekteki faaliyetlerine ilişkin kararlar alınmıştır.
9. Yıllık INTERPA Konferansı 12-13 Aralık 2020 tarihlerinde “Polis Akademilerinin Yakın Gelecekte Karşılaşabilecekleri Zorluklar” konulu başlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilmiş olup, söz konusu faaliyetin detayları aşağıda sunulmuştur.
12 Aralık 2020 tarihinde;

İlk oturum, “Polis Eğitiminin Gelişiminde Yeni Yaklaşımlar” konu başlığında Belarus, Katar, Macaristan ve Malezya temsilcilerinin sunumları ile gerçekleştirilmiştir.
 İkinci oturum, “Suç Araştırmalarında Yeni Teknolojilerin Uygulaması” konu başlığında Hindistan, İspanya ve Türkiye temsilcilerinin sunumları ile gerçekleştirilmiştir.

13 Aralık 2020 tarihinde;
 Üçüncü oturum, “Aşırıcılıkla Mücadelede Eğitim Yöntemleri” konu başlığında Arnavutluk, Çekya, Portekiz ve Türkiye temsilcilerinin sunumları ile gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu faaliyet, INTERPA Başkanı ve Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK’ın INTERPA’nın küresel çapta değişen koşullara dinamik yapısı sayesinde uyum sağladığı ve bu çerçevede birliğin faaliyetlerini sürdürmeyi devam edeceğini içeren kapanış konuşması ile sona ermiştir.