Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı
  22 Eylül 2022

22 Eylül 2022 Perşembe günü Polis Akademisi ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı işbirliğiyle Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Suç Araştırmaları ve Kriminoloji Araştırma Merkezi koordinesinde “Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” düzenlenmiştir.

Akademimiz Anıttepe Yerleşkesinde gerçekleştirilen söz konusu çalıştay; Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK, Polis Akademisi Başkan Yardımcılarımız 1.Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İNAL, 1.Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk AYHAN, Prof. Dr. Hamit Emrah BERİŞ, PAEM Müdürü Prof. Dr. Orçun İMGA, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Ali SONER, Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Coşkun TAŞTAN, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Erdem KOÇ ile Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ilgili birimleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Bahçeşehir Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi konuşmacı ve dinleyicilerin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK’ın açılış konuşmalarının ardından çalıştay; “Uyuşturucuyla Mücadelede Sorumlu Kurumların Faaliyetleri-1”, “Uyuşturucuyla Mücadelede Sorumlu Kurumların Faaliyetleri-2”, “Uyuşturucuyla Mücadelede Adli Bilimsel Yaklaşımlar”, “Uyuşturucuyla Mücadelede Sosyal ve Psikolojik Boyutlar” oturumlarıyla tamamlanmıştır.